Groepsfoto workshopdag

Workshopdag Amsterdam

Afgelopen zaterdag organiseerde EF een workshopdag in Amsterdam. ‘s Ochtends vertrok ik met de trein naar Amsterdam, waar ik samen met de andere studenten op het station werd opgevangen door de EF ambassadors. Dit zijn mensen die zelf ook een High School Year hebben gedaan.

Toen iedereen was aangekomen was er een korte introductie waarin de ambassadors en het EF team zich voorstelden.

Na de introductie waren er verschillende workshops. De eerste was een Quiz met vragen over regels van scholen en families in Amerika. Er werd bijvoorbeeld verteld dat je op sommige scholen geen ripped jeans of een broek of rokje dat niet tot het puntje van je middelvinger komt wanneer je je arm gestrekt naar beneden houdt mag dragen.

Ook was er een workshop over social media. Wat mag je wel en niet plaatsen? En wat kan je zeggen? In Nederland hebben veel mensen foto’s met drank op hun social media staan, dat geeft een slechte indruk in Amerika en kan ervoor zorgen dat je gastgezin je niet meer wil hebben. Deze foto’s moet je dus eigenlijk verwijderen. Ook mag je niet schelden en moet je proberen te voorkomen dat er scheldwoorden in de reacties onder je posts staan.

Bij de laatste workshop mochten we verschillende dingen proeven die ze in Amerika eten. We kregen onder andere marmite, Reece’s, een soort cake die ze daar als ontbijt eten een een soort cola. Ik vond zelf de Reece’s het lekkerst šŸ™‚

Tijdens de dag heb ik ook kennis kunnen maken met andere mensen die voor een jaar naar Amerika gaan en zit ik in de WhatsApp groep van de Nederlandse EF class of ’20. Hierdoor kan ik ook de verhalen van anderen horen.

Al met al was de workshopdag in Amsterdam zeer geslaagd!

2 gedachtes over “Workshopdag Amsterdam”

  1. Lieve Linda.
    Wat een leuke dag heb je gehad ! Het avontuur komt nu wel steeds dichterbij .Heel leuk dat je in een Whatsapp groep zit .Komen er nog Nederlanders bij jou in de buurt?
    Geniet maar van de voorbereiding en heel leuk dat je dat met ons wilt delen.
    Liefs opa en oma.

    1. Bedankt! Er komen wel andere Nederlanders in de staat New York, of ze ook echt dichtbij geplaatst zijn weet ik nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *