Waarom Amerika?

Waarom een exchange year?

Toen ik voor het eerst vertelde dat ik een jaar naar Amerika ga zei iedereen: “Echt super gaaf!” Nu het echt vaststaat dat ik ga zeggen veel mensen: “Oh, je gaat echt?” Ja, ik ga echt, maar waarom eigenlijk?

Ten eerste is het een kans die je maar één keer krijgt. Je kunt later nog wel naar Amerika gaan maar dan leef je niet in een echt Amerikaans gezin, en heel veel dingen maak je dan niet mee. Je gaat bijvoorbeeld niet naar high school, en simpele dingen als boodschappen doen en avondeten doe je dan anders.

Omdat je de hele dag alleen maar Engels hoort en spreekt leer je vloeiend Engels praten. En omdat je daar helemaal alleen bent moet je alles zelf oplossen en daar wordt je heel zelfstandig van.

Ik ben zelf heel nieuwsgierig naar de vakken en sporten die je daar op school kan doen, en de manier waarop ze lesgeven. Hier heb ik heel veel over gehoord en gelezen, maar ik heb er nog totaal geen beeld bij.

Ook wil ik graag meer weten over de kleine verschillen. Dingen die hier heel normaal zijn zijn daar misschien wel heel raar. En zijn de dingen die iedereen altijd over Amerika zegt echt waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *