Thanksgiving

Thanksgiving

Een van de bekendste echt Amerikaanse feestdagen is Thanksgiving. Oorspronkelijk is het een feestdag waarin de kolonisten dankbaar waren voor de goede oogst.

Toen de kolonisten in 1621 aan land kwamen in de verenigde staten mislukte hun oogst snel na aankomst. De oorspronkelijke bewoners kwamen de kolonisten te hulp en leerden ze hoe ze de Amerikaanse gewassen moesten verbouwen, hoe ze moesten vissen en welke planten ze wel en niet konden eten. Eind november lukte de oogst alsnog en als dank sloten de kolonisten een verbond met de oorspronkelijke bewoners en hielden ze een geest om te vieren dat de oogst was gelukt en om God te bedanken.

Dat is thanksgiving geworden, inmiddels zijn de meeste mensen niet dankbaar voor en goede oogst maar danken ze god voor alle goede dingen die zijn gebeurd, en laten ze weten hoe dankbaar ze zijn voor familie en vrienden.

Tegenwoordig is thanksgiving de hele dag American football kijken en eten. De hele familie komt samen voor thanksgiving dinner, met een hele kalkoen, aardappelpuree en als nagerecht pompoentaart.

De dag na thanksgiving heb je het bekende Black Friday shoppen. Veel mensen gaan midden in de nacht al op pad om bij de winkels te komen voordat alle leuke dingen weg zijn. Ik ben met mijn familie om vijf uur opgestaan, we wonen in een klein dorpje dus het is in de ochtend nog niet zo heel druk. Toen we later op de dag nog even terug gingen om nog iets op te halen zagen alle winkels zwart van de mensen.

De meeste mensen gebruiken Black Friday om alvast de kerstcadeautjes te kopen, na thanksgiving verschijnt ook overal de kerstversiering. Dat zie je al beginnen voor halloween maar de meeste mensen wachten daarmee tot na thanksgiving.

Een gedachte over “Thanksgiving”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *