Prom: voorbereidingen

Aan het einde van het schooljaar heb je op elke Amerikaanse school een prom. Een gala voor de laatste jaarlaag, de seniors. Op sommige scholen heb je ook een junior prom, maar bij mij op school mag je alleen gaan als je een senior bent of als je als date wordt gevraagd door een senior. Omdat ik een junior ben hoop ik dus dat iemand zo aardig is om mij mee te nemen, anders moet ik de directrice even heel lief aankijken 🙂

De voorbereidingen beginnen al ver van tevoren, op dit moment zijn dingen als de locatie en de muziek al lang geregeld. Rond januari begonnen meisjes te shoppen voor een prom jurk, en de seniors beginnen na te denken over wie ze mee gaan nemen als date. Elke senior vraagt namelijk iemand mee op een speciale manier.

Vorig weekend ben ik met een paar vriendinnen gaan shoppen voor een prom jurk. We hebben een uur gereden naar een speciale winkel, een bruidswinkel waar ze ook heel veel prom jurken hebben. Mijn vriendinnen zochten een stuk of tien jurken voor me uit die ik moest passen, een voor een heb ik ze aangedaan en laten zien. Bij elke jurk gaven ze hun mening, en zeiden ze hoe het er mooier uit zou kunnen zien, met een riempje bijvoorbeeld. Bij een van de jurken zeiden ze dat het perfect was.

Uiteindelijk heb ik die jurk ook gekocht, nu moet ik alleen nog schoenen en sieraden vinden (en hopelijk een date 🙂 )

Een gedachte over “Prom: voorbereidingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *