America

Een jaar in Amerika

Als alles volgens plan was gegaan was ik ongeveer nu uit Amerika terug gekomen, in plaats van vier maanden geleden. In de afgelopen maanden zouden het lente seizoen van atletiek, Spring Break, graduation en prom zijn geweest, Mijn ouders zouden op bezoek komen en we hadden met de familie nog een aantal leuke dingen gepland.

Door het coronavirus ging dat allemaal niet meer door. Eerst ging de school dicht en stopte het atletiek seizoen, daarna werd een voor een alles afgelast en half maart moest ik terug naar Nederland.

Het is natuurlijk heel jammer dat ik al die leuke dingen heb gemist, maar ik heb wel gewoon acht maanden in New York gewoond waarin ik heel veel mensen heb leren kennen en nieuwe dingen heb kunnen meemaken.

Toen ik net aankwam kende ik niemand, ik had geen idee hoe ik zou wonen en hoe het zou zijn op school. Gelukkig kwam ik bij een heel leuke familie, we gingen naar New York City, een outdoor museum, en ze hebben me de dorpjes in de omgeving laten zien.

Voor het schooljaar begon had ik ook al een paar mensen van school ontmoet en kon ik voor het hockeyteam spelen. We gingen naar verschillende toernooien en ook al verloren we bijna alles, het was heel gezellig en leuk om mee te maken!

In Oktober ben ik met een paar vriendinnen naar een concert van Post Malone geweest. We gingen met de trein naar New York City en hebben daar met z’n allen gegeten voor we naar Madison Square Garden gingen. De sfeer daar was heel bijzonder en het concert was super gaaf!

Rond deze tijd wisselde ik ook van gezin. De familie waar ik tot nu toe bij woonde was namelijk niet voor het hele jaar. Mijn nieuwe gezin was totaal anders: typisch Amerikaans. Daar moest ik wel even aan wennen maar na een paar weken voelde ik me weer helemaal thuis.

Dit gezin was Christelijk, ze gingen elke week naar de kerk en voor het eten werd er gebeden. Met Thanksgiving heb ik de hele familie leren kennen, en met Kerst en Oud en Nieuw kwam iedereen weer samen. Het was heel bijzonder om deze feestdagen mee te maken op z’n Amerikaans.

In het winterseizoen heb ik met mijn gastzusje atletiek gedaan. De wedstrijden hiervoor waren in The Armory, een atletiekbaan in Manhattan. Hierdoor kwamen we bijna elke week wel in de stad. In deze periode heb ik ook bedacht dat ik ooit de halve marathon van New York wil lopen. Of dat ooit gaat lukken weet ik niet, maar het is weer een mooi doel om naartoe te werken 🙂

Vlak na het einde van dit seizoen kwam het coronavirus. Alles ging ineens heel snel, een paar weken later was ik terug in Nederland.

Ik heb een paar heel leuke dingen gemist, maar ik vind zelf dat ik de belangrijkste dingen wel heb meegemaakt: een jaar bij een ander gezin wonen, een andere taal spreken, en naar een Amerikaanse High School gaan. Niet elk moment was leuk en makkelijk, maar ik zou het zo weer over doen!

Een gedachte over “Een jaar in Amerika”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *