Een jaar bij onbekenden leven?!

Bijna iedereen aan wie ik vertelde dat ik een uitwisselingsjaar ging doen heeft me gevraagd of het niet heel raar is om ineens bij een onbekende familie te wonen, en of ik het niet ongemakkelijk vind om bijvoorbeeld iets uit de koelkast te pakken. Ik was hier zelf totaal niet mee bezig, maar toen ik erover nadacht was het inderdaad best raar. Voordat ik bij mijn gastgezin kwam te wonen kende ik ze totaal niet, ik wist niet eens hoe iedereen heette.

In het begin was het best raar, je woont ineens bij totaal onbekende mensen. Ik voelde me gelukkig wel heel snel op mijn gemak, maar ook al konden we goed met elkaar overweg, het is natuurlijk nooit hetzelfde als met je eigen familie. Het is moeilijker om dingen te vragen en toen ik een broodje hagelslag voor mezelf maakte werd ik uitgelachen. Chocoladehagel op brood vonden ze maar raar!

Naarmate je langer bij elkaar woont leer je elkaar natuurlijk beter kennen. Vragen of iemand je ergens heen kan brengen voelt niet meer raar, je begrijpt elkaar beter en kan meer om elkaar lachen.

M’n gastbroer en zusjes voelen nu ook steeds meer als echte broer en zusjes. We irriteren elkaar steeds meer, we plagen elkaar constant en hebben altijd discussies.

Mijn jongste gastzusje vraagt me nu altijd of ik haar wil helpen met haar wiskunde huiswerk. Mijn gastbroer biedt altijd aan om me naar de wedstrijden van schoolteams te rijden, en ook als ik ergens heen moet is hij vaak degene die me rijdt. Met mijn oudste gastzusje kan ik uren praten in de hot tub in de tuin, of we doen s’avonds een face mask.

Het rare van bij ‘onbekenden’ wonen is er al heel snel vanaf, doordat je elkaar elke dag ziet ben je al snel geen onbekenden meer en voelt het al heel snel normaal om bij elkaar te wonen.

Een gedachte over “Een jaar bij onbekenden leven?!”

  1. Wat beschrijf je alles leuk, Linda. Dat van die voetbalwedstrijd thuis vond ik heel bijzonder.wat maak je veel dingen mee. Knuffel van oma rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *