hand sanitizer

Amerika in tijden van COVID-19

Er gaat inmiddels geen dag meer voorbij zonder dat er wordt gesproken over het corona virus, of COVID-19. Ook hier in New York speelt het, mensen raken in paniek, gaan hamsteren en alles gaat dicht.

De schappen in de supermarkten zijn leeg, de kleinere winkeltjes waar normaalgesproken niemand komt hebben het ineens heel druk, en mensen gaan nergens meer heen. De scholen zijn gesloten voor minimaal twee weken en de universiteiten voor de rest van het jaar. Winkels sluiten, evenementen worden afgelast en ook de sporten gaan niet meer door.

Dit is natuurlijk allemaal om te voorkomen dat het virus zich te snel verspreid, zodat het hier niet net zo erg wordt als in bijvoorbeeld Italiƫ. Om die reden heeft president Trump nu ook de grenzen dichtgegooid en de komende twee maanden kan je geen studentenvisum voor Amerika meer krijgen.

Nu alles is gesloten of afgelast hebben we ineens heel veel tijd over. Mijn gastgezin is aan het bedenken welke films ik gezien moet hebben voor ik vertrek in juli, ze leren me de echte Amerikaanse sporten zoals lacrosse, we zijn heel veel aan het bakken en tekenen, en gisteren hebben we een wandeling in de buurt gemaakt. Elke wandelroute was enorm druk, nu iedereen de hele dag thuis zit gaan ze ineens allemaal de natuur in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *