Groningen

8 dingen waar ik anders tegenaan kijk

Sinds ik terug ben uit Amerika zie ik alles in Nederland net even anders. Soms als ik ergens een opmerking over maak zeggen mijn ouders ook: ‘je kijkt als een Amerikaan.’

  1. Ik ben in New York gewend geraakt om altijd bergen op de achtergrond te zien, dus als ik nu over het platteland rijd ziet alles er heel erg plat uit. Achter de bomen die er staan is niks, afgezien van de windmolens die overal bovenuit steken.
  2. De wegen in Nederland zijn heel erg goed. In Amerika zitten er overal hobbels en scheuren in de weg maar hier is het gewoon helemaal glad en het verkeer is efficiënt, je hoeft hier niet vaak voor een stoplicht te wachten als er niemand anders is.
  3. Sinds ik terug ben moet ik ineens weer telkens een jas aandoen. In Amerika heb je dat niet vaak nodig aangezien je van huis de auto ingaat en van de auto bijvoorbeeld de supermarkt in. Je komt nauwelijks buiten. In Nederland is dat wel even anders nu ik alles weer op de fiets doe!
  4. De supermarkten zijn hier heel anders. In plaats van veel grote schappen met heel veel van elk product is er van alles wat minder, de winkels zijn veel kleiner en je hebt hier bijvoorbeeld geen warme maaltijden en gepersonaliseerde taarten.
  5. De stad ziet er nu ook anders uit. In plaats van de wolkenkrabbers van New York heb je hier gebouwen van meestal drie verdiepingen, en de meeste gebouwen zijn best wel oud. In New York heb je in sommige gebieden natuurlijk ook wel oudere gebouwen maar waar je ook bent, de wolkenkrabbers zijn heel aanwezig.
  6. Het valt me nu ook ineens op hoe schoon en opgeruimd alles is, hierdoor ziet het er uit als een veel rijker land. In Amerika wordt er door de lage belasting veel minder opgeruimd door de overheid en daardoor ligt overal troep.
  7. Amerikanen zijn enorm trots op hun land. Dat hoor je door de manier waarop ze praten, met feiten en minder kloppende dingen zeggen ze bij alles hoe goed ze het hebben en hoe geweldig het land is. Daarnaast zie je het vooral doordat overal de Amerikaanse vlag hangt, dat zie je in Nederland nauwelijks.
  8. Wat me ook ineens opvalt is dat veel mensen hier best wel lang zijn. In New York was ik een van de langste meisjes, en ook de meeste jongens waren niet veel langer dan ik. Dat is hier zeker niet zo!

Deze dingen waren natuurlijk allemaal ook al zo voor ik vertrok maar doordat ik nu aan Amerika ben gewend zijn al deze heel normale dingen ineens best wel raar geworden.

Ik ben nu ook wel benieuwd naar hoe ik het ga vinden om in een Nederlands restaurant te eten. Dat kan voorlopig nog niet maar ik verwacht dat dat, net als bijvoorbeeld school, ook heel anders gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *